manusia berkata-kata, haiwan berbunyi, di bawah awan biru di atas bumi hijau.. itu semua kita x heran, itu semua kite x hirau tp yang peliknya ade monyet pandai membaca.. hebat sungguh!!.. waah bace lagi.. dan lagi.. ini satu berite yang menggemparkan.. hebatnye.. pandai sungguh monyet ini membaca.. haha jgn marah.. gurau je.. bacelah selagi anda boleh bace.. dlm al quran pon ALLAH minta kita membace.. have fun!!

Wednesday, 5 December 2012

PROLOG SEBUAH PERJALANAN


hmm name pon dah mcm buku novel .. agak2 lepas ni klu jd novelis x heran sgt kot.. cme ramai je x tau aku suke bace novel..

( OK2 HANDS UP BUSTED.. aku tipu :P) > ramai je tau..


#naktipuagak2sikit


ANYWAY.. ( u see that all the highlighting, it means i'm gonna say something really BIG n in future i'm gonna stick with that)


this entry is all about me, me n me.. no one else.. (oh maybe theres a little but no one can steal my spotlight here.. HAHAHA.. evil laugh)


but before that, aku rase better aku story sikit mcm mane terjadinye blog ni.. yg aku sdiri pon x tau nape tgn ni dok menggatal google search>blogger>signup>isiborangygberterabor>poof!!>voila>lahirnyasebuahblogygakandiabadikankehidupanku..


idea nk buat blog ni dtgnye dah lame cume nk buat tu yg susah.. people say the first step is always the hard one.. so thats why after only a year the incident, blog ni tercipta.. hmm wondering what is the incident?? well turnoff the light and get ready for the frights in mr midnight.. WAHAHAH.. joking2.. ( ni tajuk novel first yg aku bace.. well not really a novel, its just a very thin book with a sequel story in it.. hmm kire novel lah tu kan?? =.='' haha jerk.. some of u might come accross it and some might not.. so sape yg x tau tu buat2 tau je lah ek..)
 ni ha mr midnight tu.. aku x tau klu ade lg x jual kat pasaran.. tp citer kat dlm mmg best... BEST BG YG SKE CITER SERAM.. igt best bg yg SKE CITER SERAM.. jgn lepas ni sape yg beli menyesal bwk along cari aku.. aku pecut laju2 lari ke malibu.. wahaha


enough2.. dah menyimpang jauh dah ni.. so where was i.. oh yeah.. the incident.. ok aku tau muke tu dah berkerut seribu.. relax.. it is not something that big.. dulu mase kat uitm, i cant remember part2 or part3.. time tu emotional breakdown.. ntah rase mcm kne pulau oleh kwn2 walhal hakikatnye x.. so sbbkan time tu sdirian ( OK2 HANDS UP BUSTED.. aku tipu :P> aku dgn paan kwn baik aku) n nak menjernihkan duka lara jiwa ini.. ( dah mcm tajuk lagu ).. aku pon start lah buat entry utk di post ke mane pon aku x tau sbb time blog ni pon x idop lg.. tjuk entry tu FIRST IMPRESSION.. first impression psl kwn2 aku.. hasilnye ramai gak yg bace n ske.. wahaha berbunge2 ati time tu.. so the pain just heals itself.. aku x taulah sbb hormon ke period ke, ( ko igt ko pompuan ade period?? pompuan pon x nk jd ko =.='' ) or maybe because i'm timid n sensitive.. but thats just me.. sometimes theres a time when i'm not in the rigt mood.. so after the incident niat hati nak buat blog.. tapi yelah life bdak u, up all night sleep all day.. n mase nk berblogging pon memey susah..


skrg dah part6 n practical kat fraser hill.. (wah best2!!.. best lah sgt =.='') mase ni je aku rase mase pling sesuai nk berblogging.. klu x haram.. tgk keadaan sekeliling kat fraser hill ni yg agak promising.. memey sesuai sgt mood nk buat blog.. tenang n sejuk.. oh yeah nnt ade mase aku buat entry psl fraser hill ni...  dorongan dri teman same minat fatimah mahad, yg minat bace novel, korea, rambut baru aku ala2 hyun bin dlm secret garden tu.. make 4/12/2012 terjadinyelah blog ini.. akan dtg blog ini akan dipenuhi dgn hidupku, novel kegemaranku, korea kegemaranku, masakan kegemaranku ( ni of course lah sbb amek course culinary, blaja masak n bakal celebrity chef> ceh wah!!.. x kan x masuk citer psl mknn.. btol x?? bak kate upin ipin.. betol3)


so tulis punye tulis sampai lupe nk buat brief intro psl aku.. asyik dok citer psl blog, diri sdiri terlupa nk dikenalkan.. ok.. name aku azril or u can call me ariel.. kelas sikit name tu.. 8 sept ni genaplah umor aku 20 thun n yes i'm a guy who do the blogging... awat x percaya?? bak kate siti.. PERCAYALAH~~~.. mcm aku ckp td.. blog ni akan dipenuhi dgn novel, korea, cooking.. so sape2 yg nak share psl bnde2 ni feel free to do so.. one day we might be close friends.. n speaking about novel.. maybe klu sampai seru aku sdiri akan buat novel kat dlm ni.. klu sape yg nk bace karya coretanpenseldankertas yg x seberapa tu, bacelah.. aku x hebat mane pon buat cerita.. merapu pandai lah.. haha.. oh yes.. name blog ni akan jd name pena aku satu ari nnt.. insyaallah klu ada rezeki..  hmm ape lg ea nk citer.. oh yes saye bdak dca or in long bdak diploma seni kulinari.. insyaallah tahun depan dah habis aku buat dip.. n igt nk smbg degree n buat master skali.. cita2 tu masih belom jelas.. ( masih jelas~~ background muzik hafiz).. tp interested nk jd lecturer, nk jd celebrity chef n a businessman.. mcm chef azli razali or chef hussin kat uitm penang.. pade sape yg minat masak n selalu beli buku masak.. mungkin kenai depa ni.. chef hussin ade muke2 pakistan sikit.. pernah jd host spice route.. haha.. n chef azli plak memang menulis utk ruangan dlm akhbar.. aku x igt suratkhabar mane tp if i'm not mistaken.. dari dapur azli razali tajuk ruangan tu..  citer siket psl chef azli ni.. bdak2 pompuan kat kampus ramai minat die.. ye lah dgn muke yg boleh kukira agak tampan.. sape yg x cair.. ntah2 awek aku pon bleh sangkut kat die... ohh minta simpang.. i have a great family 2 sisters and a younger brother, a mom n a stepdad.. di saat entry ni ditulis, all of'em are going to penang for a holiday ngan keluarga uncle next.. T.T waah aku x dpt ikot sbb prctcl.. maybe ni pon sbb last vacation satu family kecuali aku dgn akak before die fly g sabah atas urusan kerja.. ini tidak adil!! hahaha..

sedar x sedar button keyboard ni dah dua jam aku tekan utk buat entri ni.. haha lame ke x lame.. dr bgun tdo>bacenoveljap>bkaklaptopmaingame>buatentri, aku rase its bitter better to say goodbye for now.. nnt ade mase aku buat entri lean ea.. so long for now.. assalamualaikum..
#ikhlasdrcoretanpenseldankertas